مؤلف: استاد علیرضا اعرافی
محقق: جواد ابراهیمی
ناظر: سید نقی موسوی
میزان پیشرفت: 5 درصد
معرفی کوتاه
در فصل اول و دوم پژوهش کلیاتی در ارتباط با موضوعشناسی و تعیین مفاهیم اصلی محل بحث در کنار بیان ارتباط ساحت تربیت اجتماعی با دیگر ساحتها بیان شده و در فصل سوم و چهارم تلاش شد تا ادله فقهی قابل استناد برای اثبات تکلیف مربیان و کیفیت تربیت اجتماعی کودکان مورد اشاره قرار گیرد.
توضیحات تکمیلی
تربیت اجتماعی کودکان یکی از ساحتهای تعلیم و تربیت اسلامی است که در کنار انواع ساحتهای تربیت، میتواند مد نظر قرار گیرد. این امر در تناظر و همسو با گستره تعالیم اجتماعی اسلامی و جامعیت برنامههای تربیتی آن است. نهادهای تربیتی، هریک به نوبه خود، کانون مهمی هستند که میتوانند در تحقق اهداف و اصول و برنامههای تربیت اسلامی نقش ممتازی ایفا نمایند و بخشی از بار مسئولیت مهم تعلیم و تربیت فرزندان در ساحتهای مختلف اعتقادی، عبادی، اخلاقی، عاطفی، سیاسی و به خصوص تربیت اجتماعی را بر عهده گیرند.
هرچند تربیت متربی در ابعاد مختلف به نوعی رنگ اجتماعی دارد، ولی به حیطه تربیت اجتماعی مربیان به خصوص به موازات ساحتهای دیگر توجه نشده است. همین روند در نگاه فقهی به مسائل تعلیم و تربیت اجتماعی، جریان یافته، تاکنون این عرصه بطور مبسوط مورد کاوشهای فقهی قرار نگرفته است. تلاش برای تحقق اهداف و مقاصد اجتماعی اسلام از یکسو و سهولت و گستردگی ارتباطات اجتماعی و فرهنگی میان افراد در جامعه و نیز با اقوام و ملل مختلف از سوی دیگر، تعیین حدود شرعی و مسئولیتهای مربیان در تربیت اجتماعی متربیان را ایجاب مینماید.
|
|
---|---|
مؤلف
استاد علیرضا اعرافی
متولد: ۱۳۳۸ میبد
تخصص: فقه، اصول، فلسفه
|
محقق
جواد ابراهیمی
تخصص: دکتری فقه التربیة جامعة المصطفی العالمیة
|