تعلیم و تعلم علوم تجربی و غریبه و مهارتها و مشاغل

مؤلف:  استاد علیرضا اعرافی

محقق:  محسن داودآبادی

ناظر: احمد شهامت

میزان پیشرفت: 10 درصد

معرفی کوتاه

در این پژوهش، با روش استنباط فقهی و اجتهاد مصطلح در حوزه های علوم دینی شیعی، به این سوالات پاسخ داده می شود: آیا یادگیری علوم تجربی رجحان دارد؟ و درصورت رجحان این امر،در چه صورت ممکن است این حکم به وجوب تبدیل گردد؟ حدود و شرایط آن چیست؟ آیا این حکم در تعلم، به تعلیم این علوم نیز سرایت می کند؟

حکم یادگیری و تعلم علوم غریبه جواز است یا عدم جواز؟ رابطه تعلم و تعلیم علوم غریبه چیست؟ یادگیری مهارت ها و مشاغل در چه صورت جایز، راجح یا مرجوح می گردد؟

توضیحات تکمیلی

 

تعلیم و تعلم علوم تجربی و غریبه و مهارتها و مشاغل

فصل بندی مجلدات فقه تربیتی بر اساس منبع شناخت بوده که در جلدهای قبل حکم فقهی تعلیم و تعلم علوم نقلی و علوم عقلی و سپس علوم شهودی بررسی شده است و در این جلد علوم تجربی و نیز علوم انسانی که به نوعی مرتبط با علوم تجربی بوده مورد بررسی قرار گرفته است(در مغرب زمین علوم انسانی نیز با روش تجربی مورد تحقیق قرار می گیرد) همچنین تعلیم و تعلم علوم غریبه و مهارت ها و مشاغل نیز به لحاظ فقهی در ادامه تبیین شده است.

بنابراین جلد 6 فقه تربیتی در  چهار فصل طراحی شده است.

1. فصل اول به کلیات پژوهش پرداخته که شامل مقدمه مفهوم شناسی بیان مساله پیشینیه و ... می شود.

2.  فصل دوم حکم تعلیم و تعلمِ علوم تجربی را برعهده دارد و در پنج بخش تنظیم شده است (.مفهوم‌شناسی علوم تجربی،.ادله ممنوعیت،. ادله جواز،.جمع‌بندی و فروعات)

3. فصل سوم کتاب به بررسی حکمِ تعلیم و تعلمِ علوم غریبه می‌پردازد و حاویِ چهار بخش است (کلیات،. ادله منع،. ادله جواز، جمع‌بندی و فروعات)

4. فصل چهارم کتاب به بررسی حکمِ تعلیم و تعلمِ مهارتها و مشاغل می‌پردازد و حاویِ چهار بخش است (کلیات،. ادله منع،. ادله جواز، جمع‌بندی و فروعات)

 

 

مؤلف
استاد علیرضا اعرافی
متولد: ۱۳۳۸ میبد
تخصص: فقه، اصول، فلسفه

محقق
محسن داودآبادی
تخصص: دانش‌پژوه دکتری فقه التربیة جامعة المصطفی العالمیة